22 Kasım 2009 Pazar


EVET BİZ YİNE GİDİYORUZ VE SUPER BİR BAYRAM TATİLİ BİZİ BEKLİYOR ...NEREYEMİ İZMİR DİKİLİ KALEM ADASINDA OLİVİERA RESORT OTELE... SİMDİDEN HERKEZE İYİ BAYRAMLAR..YENİ RESİMLERLE GERİ GELECEĞİZ...

Yeşilin mavi ile dansı…

Ay ve güneşin büyüsü…

Yıldızların yeniden keşfi..

Kendini doğallığa bırakma yolculuğu… Yaz hala devam ediyor gibi hissetmek, serin göl gibi durgun ve sakin bir denizde şehrin gürültüsünden uzak bir tatile kim hayır diyebilir ki? BİZ HAYIR DİYEMEDİK İŞTE BABAM BAYRAM TATİLİNİ TEKLİF EDİNCE... COK MERAK EDİYORUM ADADA YASAM NASIL OLUR DİYE :) AMA EMİNİM SUPER BİR TATİL BİZİ BEKLİYOR...



KALEM ADASI HAKKINDA KISA BİR BİLGİ


Tarihi doku içerisinde gelenleri güzel bir dünyaya taşıyan, zamanın anlamını kaybettiği yer: Kalem Adası. Bir yandan İzmir’in Bademli Köyü kıyılarına bakarken bir yandan Yunan adalarının esintisini hissedebileceğiniz, eşsiz doğa güzelliklerini özgürce ve karşılıksız sunan Ada, sevdiklerinizle paylaşacağınız unutulmaz anlara bir yenisini ekliyor….
480.000 m2 alana sahip Kalem Adası, Garip Adası ile Bademli Köyü kıyıları arasında, ana karaya 450 metre, Midilli Adası’na ise sadece 13 deniz mili uzaklıktadır.
Dünyaca ünlü tarihçi Strabon, Ege’de Aiolis bölgesinde bulunan Arginussai isimli üç küçük adadan bahseder: Kalem Adası, Garip Adası ve Güvercin Adası. M.Ö. 406 yılında Sparta ve Atina donanmaları bu adaların açıklarında kıyasıya savaşmışlardır. Kalem Adası civarında yüzlerce geminin battığı savaş, Atina'nın zaferiyle sonuçlanmıştır. Bölgede M.Ö. 1200 yıllarına kadar dayanan antik yerleşim izlerine rastlanmaktadır. İlk çağda Aiolis olarak adlandırılan ve M.Ö.1700'e kadar dayanan bölgede, tarihi yaşatan yerleşimler bulunmaktadır. Günümüzde Çandarlı olarak bilinen Pitane; Bergama olarak bilinen Pergamon; Yunan adası Midilli olarak bilinen Lesbos; Dikili olarak bilinen Aternus, Helenistik döneminin en görkemli şehirleridir.


AŞKIM BUGÜN SEVGİ ÇİÇEĞİ ANAFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETMENLER TURNUVASINA KATILDI VE ERKEKLER TAKIM 3.SÜ OLDU ASKIM TEBRİK EDİYORUM :)
BUNLARDA MADALYAMIZ VE KUPAMIZ GÖNLÜMÜZ BİRİNCİLİKTEN YANAYDI AMA 200 KISI ARASINDA 3. OLMAKTA SUPER :)





 GÜNÜN SONUNDA YORGUN ASKIM